Angela Björk

Angela Maribel Björk bosatt i Trollhättan.

Hon målar i akryl, olja eller akvarell men även kolkritor, och använder endast palettknivar det är en teknik hon gillar. Hon älskar det abstrakta lekfulla och yviga rörelser och linjer...och mycket färg. Motiven är gärna figurativa/expressionistiska/abstrakta. Hon vill att betraktaren ska få någon forma av "kontakt" med tavlan så blickar och uttryck är något som hon gärna vill få med. Färg och form har varit ett intresse sedan långt tillbaka.

Hon är uppvuxen i en kreativ och konstnärlig familj/släkt skapande på både mors och fars sida.Hon har sedan barnsben gillat att måla och skapa. Skapandet har alltid varit närvarande fast med olika uttryck och former. Enligt släktforskning så är hon släkt med den store poeten Gustav Fröding, och diktskrivande/diktsamling är också något hon sysslar med.

Redan vid 5-6 år ålder var hon med i ateljén och målade små tavlor i olja. Det var där all skaparglädje började... Angela är utbildad tandsköterska men valde senare att även studera kläddesign/modedesign och ekonomi i Borås och har skapat egen klädkollektion och då användes skissblock flitigt och hon målade mycket Fashionillustrationer.